Tot el que està escrit aquí és obra de Jere Soler

Si voleu veure l'altre blog que tinc feu click:

Sunday, June 14, 2015

"Dibuixar sirenes" a El Rotllo d'en Roig.


Molt content d'haver vist, ahir, a Vilanova i la Geltrú, al Museu del Ferrocarril, la projecció en pantalla grossa del nostre humil curt fet en família "Dibuixar Sirenes". No només ha estat el primer curt que he presentat en un concurs, sinó pràcticament, i a excepció de jocs sense importància, ha estat el primer curt pròpiament dit que he fet.
Que estigués entre els catorze visionats d'ahir, veure'l en una pantalla tan grossa, i els aplaudiments i "ohs" de les dues-centes persones del públic, em fan sentir tot de coses especials. I, sobretot, que el jurat, entre els quals es trobava el director de "El Foraster", fes una menció especial al "treball actoral" de la jova actriu de "Dibuixar Sirenes", la Martina, doncs... no cal que us digui què em sembla. Llàstima que la Martina, quan ho van dir, s'havia adormit damunt la seva mare i no ho va poder sentir.
El curt el vam haver de rodar en tres dies, i l'organització, per empènyer una mica a acomplir aquest requisit, va posar com a condició, just a l'instant de començar aquest tres dies, que al curt hi havia de sortir el color verd, un bikini, i el so d'un dring que ens van enviar en format wav.
Estic content de provar coses noves, de trepitjar un territori artístic allunyat de la meva zona de comoditat de la literatura, i amb tota probabilitat, i si trobo un equip d'actors amateurs i apassionats que m'ajudin, ho continuaré provant, i us animo a tots a provar-ho també. Avui dia, les noves tecnologies ens permeten acostar-nos a formes expressives que fa uns anys exigien grans despeses econòmiques. Amb Movie Maker, qualsevol càmera, i la música lliure de drets de pàgines com jamendo.com i d'altres, no calen d'una manera absoluta els diners per a provar de fer pel·lícules. Tant se val si surt millor o pitjor, el nostre assassí és aquell que ens aconsegueix convèncer que no podem aprendre a fer coses noves a la vida, i a millorar-les contínuament. L'art no és només pels que ho fan perfecte, ni pels que busquen competir amb d'altres o guanyar diners. L'art és un camí expressiu per a gaudir, i està obert a tothom qui vulgui emprendre'l.
Us poso el curt per si el voleu veure; ara les bases del premi ja em permeten fer-ho.

2 comments:

Carme Rosanas said...

Un aplaudiment ben fort per a tots vosaltres!!!

plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,plas, plas, plas, plas, plas,

Nuesa Literària said...

Gràcies Carme!!!